Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ποιανού 'σαι συ (Chuck Norris Edition-I)

Ο τραγουδιστής των Pearl Jam, Έντι Βέντερ, καβάλα στον Ντένις Ρόντμαν
Τον προηγούμενο μήνα παρουσιάσαμε πώς διάλεξαν τα ονόματά τους οι πιο αγαπητές μπάντες στην ιστορία, όπως τις ψήφισαν εκατομμύρια άθρωπες (sic) στο facebook (με κλικ δείτε το πρώτο και το δεύτερο μέρος). OK, το καθήκον μου το έκανα, όμως αυτοί οι ξένοι δεν ξέρουν από μουσική. Άφησαν εκτός μερικά από τα σημαντικότερα συγκροτήματα και κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα από πλευράς ανάλυσης. Αυθαίρετα διάλεξα μερικά εξ αυτών και σας τα παρουσιάζω. Θα αναλυθούν σε δύο μέρη, γιατί είναι πολλά και δεν θέλω να μου βαρεθείτε. Είδατε βρε πώς σας σκέφτομαι; Αχάριστοι...

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Το μπλε δόντι που μας ενώνει


Το Bluetooth είναι μία καταπληκτική ασύρματη τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία μικρών αποστάσεων, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποθεώσει, καθώς μας έχει γλιτώσει από τις χρεώσεις των MMS και την ταλαιπωρία των υπέρυθρων. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχει εντελώς ηλίθιο όνομα. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα μπλε δόντι με την ένωση των ανθρώπων (ή ακριβέστερα των συσκευών τους) μέσω μικροκυμάτων; Και όμως φίλοι μου έχει!

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Στον αστερισμό της γραβάτας

Στις 3 Ιουνίου 1953, η κόρη του θανόντος βασιλιά Γεωργίου, στέφεται και επισήμως μονάρχης της Βρετανίας. Η Ελισάβετ Β' βρίσκεται μέχρι σήμερα στο θρόνο και θεωρείται η μακροβιότερη ηγέτιδα κράτους στην ιστορία.

Η Ελίζαμπεθ (Ελίζαντεθ κατά τη Ζούμπι) θα πρωτοκάθιζε τον βασιλικό της πωπό στο θρόνο και ο Αμερικανός τηλεοπτικός ρεπόρτερ Ίαν Κούπνικετ βρισκόταν στο Λονδίνο για να καλύψει το γεγονός. Έκλεισε δωμάτιο στο ξενοδοχείο Savoy, πήρε το κλειδάκι του και αποφάσισε να τον πάρει μια ολιά μέχρι το απογευματάκι. Έλα όμως που ο προηγούμενος ένοικος του δωματίου είχε ξεχάσει πολλά από τα πράγματά του στα συρτάρια. Μωρέ είχε δίκιο ο πατέρας μου που με έπρηζε να τριπλοελέγχω αν έχω αφήσει τίποτα πίσω.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

O τερματοφύλακας των 6 ηπείρων



Πόσοι γνωρίζουν τον Λουτζ Πφάνενστιλ; Ελάχιστοι σίγουρα. Όμως η ιστορία του παλαίμαχου Γερμανού τερματοφύλακα -και νυν μέλους του προπονητικού τιμ της Χόφενχαϊμ- είναι εντυπωσιακή. Κλείστηκε σε φυλακή στη Σιγκαπούρη, οι γιατροί διαπίστωσαν το... θάνατό του μετά από μία σύγκρουση με αντίπαλο στο γήπεδο, πέρασε από 27 ομάδες σε 16 χώρες και είναι ο μοναδικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει μπάλα και στις 6 ηπείρους!

Ο αθεόφοβος Βαυαρός έχει περάσει από Γερμανία, Αγγλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Φινλανδία, Μαλαισία, Μάλτα, Βέλγιο, Καναδά, Ναμίμπια, Νορβηγία, Αρμενία και Αλβανία (πολλές φορές ως παίκτης-προπονητής), σε μία 20ετή καριέρα που θα ζήλευε και... ρεπόρτερ του National Geographic.

Αναγνώστες