Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τους έφαγε η άμυνα


Σαν σήμερα, πριν από 140 χρόνια, δόθηκε ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας της ιστορίας. Στις 30 Νοέμβρη 1872, στο West of Scotland Cricket Club, στο Χάμιλτον Κρέσεντ, η Σκωτία υποδέχθηκε σε φιλικό την Αγγλία, μπροστά σε 4.000 οπαδούς του νέου αυτού σπορ, οι οποίοι πλήρωσαν από ένα σελίνι για το εισιτήριο.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κατά λάθος προφήτες


Σαν σήμερα, πριν από 72 χρόνια (στις 29 Νοέμβρη του 1941, δεν χρειάζεται να βγάλετε κομπιουτεράκια) διεξαγόταν ο ετήσιος αγώνας αμερικάνικου ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του στρατού και του στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σαράντα χιλιάδες ένστολοι και μη μαζεύτηκαν στις εξέδρες του γηπέδου του Notre Dame για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και να αποθεώσουν, εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα στρατευμένα νιάτα της χώρας.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η αληθινή Κοκκινοσκουφίτσα


Μία από τις αγαπημένες μου ιστορίες, αν όχι η αγαπημένη, από τη στιγμή που ξεκίνησα το μπλογκ είναι αυτή της Ωραίας Κοιμωμένης. Μία υπόθεση, πάθους, κανιβαλισμού και νεκροφιλίας. Οπότε νομίζω ότι είναι καιρός να καταπιαστώ και με μερικά ακόμα «αθώα» παραμύθια, τα οποία οι αδερφοί Γκριμ και ο Σαρλ Περό εξωράισαν.

Αναγνώστες