Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Στον αστερισμό της γραβάτας

Στις 3 Ιουνίου 1953, η κόρη του θανόντος βασιλιά Γεωργίου, στέφεται και επισήμως μονάρχης της Βρετανίας. Η Ελισάβετ Β' βρίσκεται μέχρι σήμερα στο θρόνο και θεωρείται η μακροβιότερη ηγέτιδα κράτους στην ιστορία.

Η Ελίζαμπεθ (Ελίζαντεθ κατά τη Ζούμπι) θα πρωτοκάθιζε τον βασιλικό της πωπό στο θρόνο και ο Αμερικανός τηλεοπτικός ρεπόρτερ Ίαν Κούπνικετ βρισκόταν στο Λονδίνο για να καλύψει το γεγονός. Έκλεισε δωμάτιο στο ξενοδοχείο Savoy, πήρε το κλειδάκι του και αποφάσισε να τον πάρει μια ολιά μέχρι το απογευματάκι. Έλα όμως που ο προηγούμενος ένοικος του δωματίου είχε ξεχάσει πολλά από τα πράγματά του στα συρτάρια. Μωρέ είχε δίκιο ο πατέρας μου που με έπρηζε να τριπλοελέγχω αν έχω αφήσει τίποτα πίσω.
Βρίσκει λοιπόν ο Κούπνικετ μια γραβάτα και κάμποσα σώβρακα στο συρτάρι, τα οποία έφεραν την υπογραφή Χάρι Χάνιν. Τότε ο κόσμος συνήθιζε να ράβει το όνομα του κατόχου στα ρούχα και τα εσώρουχα, όσο ανώμαλο κι αν φαίνεται.

Τώρα μπαίνουμε στο ζουμί. Ο Κούπνικετ είχε έναν αδερφικό φίλο, παίκτη των Χάρλεμ Γκλόουμπτροτερς, ονόματι Χάρι Χάνιν! Αποφάσισε να τον ενημερώσει για την παράξενη σύμπτωση και του έστειλε ένα γράμμα, στο οποίο εσώκλεισε και τη γραβάτα.

Τέσσερις μέρες αργότερα, ο φίλος μας ο Κούπνικετ επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και στην είσοδο του σπιτιού του βρήκε γράμμα από τον Χάνιν. Το ανοίγει και έκπληκτος βλέπει μία γραβάτα με το όνομα Κούπνικετ, την οποία ο γνωστός του βρήκε στο ξενοδοχείο Maurice του Παρισιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες