Τρίτη 3 Απριλίου 2012

O τερματοφύλακας των 6 ηπείρων



Πόσοι γνωρίζουν τον Λουτζ Πφάνενστιλ; Ελάχιστοι σίγουρα. Όμως η ιστορία του παλαίμαχου Γερμανού τερματοφύλακα -και νυν μέλους του προπονητικού τιμ της Χόφενχαϊμ- είναι εντυπωσιακή. Κλείστηκε σε φυλακή στη Σιγκαπούρη, οι γιατροί διαπίστωσαν το... θάνατό του μετά από μία σύγκρουση με αντίπαλο στο γήπεδο, πέρασε από 27 ομάδες σε 16 χώρες και είναι ο μοναδικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έχει παίξει μπάλα και στις 6 ηπείρους!

Ο αθεόφοβος Βαυαρός έχει περάσει από Γερμανία, Αγγλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Φινλανδία, Μαλαισία, Μάλτα, Βέλγιο, Καναδά, Ναμίμπια, Νορβηγία, Αρμενία και Αλβανία (πολλές φορές ως παίκτης-προπονητής), σε μία 20ετή καριέρα που θα ζήλευε και... ρεπόρτερ του National Geographic.

Ο 39χρονος πια Μαγγελάνος του ποδοσφαίρου διηγείται τις εμπειρίες του στο βιβλίο του, “Meine Abenteuer als Welttorhüter”, δηλαδή “Οι Περιπέτειές μου ως... Διεθνοφύλακας”. Εξηγεί πώς το 1993, όταν έπαιζε στην Πένανγκ της Σιγκαπούρης κλείστηκε στη φυλακή για 2 μέρες, επειδή πιάστηκε να πίνει αλκοόλ σε δημόσιο χώρο, ή πώς το 2002, όταν έπαιζε στην αγγλική Μπράντφορντ Παρκ Άβενιου, ο γιατρός της ομάδας ενημέρωσε την αρραβωνιαστικιά του ότι σκοτώθηκε όταν συγκρούστηκε με αντίπαλο στο γήπεδο. Τελικά επέστρεψε στη ζωή, σταμάτησε να αναπνέει ακόμα δύο φορές, όμως τελικά βγήκε νικητής.

Έχει κερδίσει ένα Πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Φινλανδίας, καθώς και ένα Πρωτάθλημα Σιγκαπούρης, όμως το μεγαλύτερο μετάλλιό του είναι αυτή καθαυτή η καριέρα του, που τον ανέδειξε ως τον πιο κοσμοπολίτη ποδοσφαιριστή της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες