Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου


Τα περισσότερα παιδιά του κόσμου πιστεύουν ότι ο πατέρας τους είναι είναι ο πιο όμορφος, ο πιο δυνατός, ο πιο έξυπνος. Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου. Όμως μία κοπέλα από το Σικάγο έχει ισχυρά επιχειρήματα όταν τσακώνεται με τις φίλες της για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η Τρέισι Σέρναν έχει για κάτι να υπερηφανεύεται όταν σηκώνει το βλέμμα στον ουρανό του Ιλινόις.


Το θέμα όμως δεν είναι η Τρέισι, αλλά ο πατέρας της, Γιουτζίν Σέρναν. Ο σλοβακικής καταγωγής πιλότος είναι μαζί με τους Τζιμ Λόβελ και Τζον Γιανγκ ένας από τους τρεις ανθρώπους που έχει πατήσει στο φεγγάρι δύο φορές. Όσοι από εσάς πιστεύουν τις γραφικότητες ότι δεν πήγε ο άνθρωπος στο διάστημα και όλο αυτό είναι μία μεγάλη πλεκτάνη της NASA, παρακαλώ να πάρουν όλα τα βιβλία του Λιακόπουλου και να μην ξαναδιαβάσουν το μπλογκ μου. Ευχαριστώ.

Από το 1969 μέχρι το 1972, δώδεκα αστροναύτες έφτασαν στο δορυφόρο της γης και ο τελευταίος που πάτησε ποτέ στην επιφάνειά του ήταν ο Σέρναν. Εδώ και 40 χρόνια το διαστημικό πρόγραμμα έχει παγώσει και μόλις πέρσι ο πρωταγωνιστής μας, μαζί με τον Νιλ Άρμστρονγκ, πολέμησαν ανοιχτά τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αποφάσισε να παρατείνει για άλλη μία δεκαετία την παύση αποστολής ανθρώπων στη σελήνη.

Ο κάπτεν Σέρναν πέρασε στο διάστημα 23 μέρες, 14 ώρες και 15 λεπτά, αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου. Όταν αποχωρούσε από το φεγγάρι, το Δεκέμβρη του '72, ο επικεφαλής του πληρώματος του Apollo 17, χάραξε με το δάχτυλό του στην επιφάνεια της σελήνης TDC, τα αρχικά της κόρης του. Ποιος άλλος το έχει κάνει ποτέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες