Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

H Kellogg's στην υπηρεσία τoυ αντιαυνανιστικoύ αγώνα


Το αγαπημένο πρωινό όλων των ανθρώπων, πλην των Βρετανών και των σφίχτηδων στον όγκο, είναι ασφαλώς τα δημητριακά. Όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Kellogg's άλλαξε την πορεία της πρωινής διατροφής, αφού μέχρι το 1800 ο κοσμάκης είχε πήξει στον χυλό. Μέχρι που εμφανίστηκε αυτό το φτηνό και θρεπτικό προϊόν. Μόνο που ο στόχος του εφευρέτη των νιφάδων που αγαπάμε τόσο, του Τζον Χάρβι Κέλογκ, δεν ήταν τόσο ιερός. Ο γιατρός από το Μίσιγκαν θεωρούσε ότι μία απλή δίαιτα, χαμηλή σε ζάχαρη και ενέργεια (δεν είχαν βγει τότε τα Frosties και τα Coco Pops) θα βελτίωνε την κοινωνία και θα την προστάτευε από τη μάστιγα του... αυνανισμού!

Κατά τον... λαμπρό αυτόν επιστήμονα, ήταν ο αυνανισμός αυτός που κατέστρεφε τη νεολαία των ΗΠΑ. Άλλωστε είχε αποδείξει «επιστημονικά» ότι προκαλεί αϋπνίες, τριχόπτωση, τύφλωση (εσύ πουλάκι μου είσαι ο υπαίτιος;), ναυτία, απώλεια μνήμης, παράνοια, αρθριτικές παθήσεις, καρκίνο, ομοφυλοφιλία και το χειρότερο όλων: κομμουνισμό! Βέβαια, αν θέλετε τη γνώμη μου, με μία άλλη μαλακία έπρεπε να τα βάλει: με αυτή που τον έδερνε.

Ο Κέλογκ ήταν δημιουργός και μερικών ακόμα αντιαυνανιστικών μεθόδων, ιδιαίτερα επίπονων, τις οποίες θα μου επιτρέψετε να μην απαριθμήσω μέρα που είναι, αλλά θα αναφέρω απλώς ότι περιελάμβαναν από μικροχειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό μέχρι «θεραπείες» με οξύ, όταν κάποιος γινόταν τσακωτός επί τω έργω.

Σήμερα, τα κόκαλά του θα τρίζουν και δικαιολογημένα. Οι απόγονοι του (πιο μετριοπαθούς) αδερφού του, Γουίλ Κέλογκ, άλλαξαν τη σύσταση των δημητριακών, προσέθεσαν ζάχαρη και έφτιαξαν το προϊόν που γαμάει. Και γαμάει για ευχαρίστηση και όχι για αναπαραγωγικούς λόγους όπως θα ήλπιζε ο καλός μας ο γιατρουδάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες