Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η ωραία και το (παιδόφιλο) τέρας


Η αυθεντική ιστορία της Ωραίας και του Τεράτου (sic) δεν διαφέρει πολύ από αυτήν που η Ντίσνεϊ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη. Οι διαφορές είναι λίγες, επουσιώδεις στην πλειοψηφία τους, αλλά με ένα θεαματικό φινάλε. Η Ωραία είναι η μικρότερη από έξι αδέρφια, τρία παιδιά και τρεις κόρες. Η μάνα έχει πεθάνει και ο πατέρας, φτωχός αφού είχε παίξει στο χρηματιστήριο το 1999.

Πάει λοιπόν στα καράβια και οι κόρες του τού ζητούν δώρα. Οι δύο μεγάλες θέλουν λούσα και μπακίρια, όμως η Ωραία, που έχει σίγουρα Οιδιπόδειο, ζητά μόνο ένα τριαντάφυλλο. Ο μπαμπάς της βρίσκει ένα, αλλά ο ιδιοκτήτης της τριανταφυλλιάς, ένα τρομερό τέρας, ζητά για αντάλλαγμα τη ζωή του, ή μία από τις κόρες του. Ο πατέρας γυρνά στο σπίτι για να πάρει την απόφασή του, όμως η μικρή, για να μην πάθει τίποτα ο μπαμπάκας, το σκάει για να πάρει οικειοθελώς της θέση του.

Το Τέρας την ερωτεύεται και της συμπεριφέρεται άψογα. Κάθε βράδυ της ζητά να τον παντρευτεί, αλλά εκείνη αρνείται. Σιγά σιγά, αρχίζει να παίρνει πενθήμερες εξόδους για να επισκέπτεται το σπίτι της, ξέροντας ότι αν αργήσει το Τέρας θα τη σκοτώσει. Σε μία από αυτές τις εξόδους, οι αδερφές της, που ασφαλώς τη φθονούν, την κλειδώνουν στο σπίτι και δεν μπορεί να γυρίσει. Ο καλός της με την ασκημόφατσα όχι μόνο δεν τη σκοτώνει, αλλά πέφτει να πεθάνει. Όταν πια εκείνη γυρίζει, καταλαβαίνει ότι τον αγαπά, υπόσχεται να τον παντρευτεί και εκείνος μετατρέπεται σε πρίγκιπα.

Ο πατέρας της και οι αδερφοί της έρχονται να ζήσουν μαζί τους στο παλάτι, όμως οι αδερφές της μεταμορφώνονται σε αγάλματα, μέχρι να ξεπληρώσουν το λάθος τους. Πώς θα το κάνουν ενώ είναι μαρμαροκολώνες είναι άγνωστο, αλλά εδώ που τα λέμε, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Και εδώ αρχίζει το καλό. Ο Ντίσνεϊ μας απέκρυψε γιατί είχε μετατραπεί σε Τέρας ο καλός μας πρίγκιψ. Όπως εξομολογείται στη νέα του σύζυγο, ήταν η τιμωρία του επειδή ξελόγιασε ένα ανήλικο ορφανό κορίτσι. Ωστόσο, εκείνη τον συγχωρεί και ζουν καλά μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες