Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

H Kellogg's στην υπηρεσία τoυ αντιαυνανιστικoύ αγώνα


Το αγαπημένο πρωινό όλων των ανθρώπων, πλην των Βρετανών και των σφίχτηδων στον όγκο, είναι ασφαλώς τα δημητριακά. Όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Kellogg's άλλαξε την πορεία της πρωινής διατροφής, αφού μέχρι το 1800 ο κοσμάκης είχε πήξει στον χυλό. Μέχρι που εμφανίστηκε αυτό το φτηνό και θρεπτικό προϊόν. Μόνο που ο στόχος του εφευρέτη των νιφάδων που αγαπάμε τόσο, του Τζον Χάρβι Κέλογκ, δεν ήταν τόσο ιερός. Ο γιατρός από το Μίσιγκαν θεωρούσε ότι μία απλή δίαιτα, χαμηλή σε ζάχαρη και ενέργεια (δεν είχαν βγει τότε τα Frosties και τα Coco Pops) θα βελτίωνε την κοινωνία και θα την προστάτευε από τη μάστιγα του... αυνανισμού!

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Bliss: H φωτoγραφία των Windows


Οι περισσότεροι έχουμε δει την παραπάνω φωτογραφία. Είναι το τοπίο που στολίζει την επιφάνεια εργασίας όσων υπολογιστών λειτουργούν Windows XP, μέχρι να την αλλάξουμε και να βάλουμε την γκόμενά μας, τη γάτα μας ή τον Μάριο Μπαλοτέλι να (μην) πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο φίλος μου ο γαλαζοαίματος


Αγαπώ τις συμπτώσεις. Τις λατρεύω. Και πιστεύω ότι η ζωή έχει την ικανότητα να ξεπερνά τις τέχνες και μπορεί να χτίζει ιστορίες που δεν θα σκεφτόταν ο πιο διαβολικός νους: ο δικός μου. Όμως, όσο και αν είναι τέτοια η αντίληψή μου, η ιστορία αυτή μου παραφαίνεται τραβηγμένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σας τη μεταφέρω. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά μου.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Άλλος πλήρωσε τη νύφη


Την προέλευση της φράσης «άλλος πλήρωσε τη νύφη» την βρήκα αναρτημένη σε πάνω από δέκα μπλογκ. Όλες οι περιπτώσεις είναι ένα ωραιότατο και διδακτικό copy-paste από το βιβλίο-ευαγγέλιο του Τάκη Νατσούλη «Λέξεις και Φράσεις Παροιμιώδεις». Σημαντική λεπτομέρεια: κανείς εκ των αντιγραφέων δεν ανέφερε την πηγή του, εκτός δύο περιπτώσεων (αυτής και αυτής). Η εκδοχή που θα διαβάσετε στην «Άχρηστη» είναι η... ίδια ακριβώς, διατυπωμένη με σαφώς καλύτερο (τον δικό μου δηλαδή) τρόπο.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η ωραία και το (παιδόφιλο) τέρας


Η αυθεντική ιστορία της Ωραίας και του Τεράτου (sic) δεν διαφέρει πολύ από αυτήν που η Ντίσνεϊ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη. Οι διαφορές είναι λίγες, επουσιώδεις στην πλειοψηφία τους, αλλά με ένα θεαματικό φινάλε. Η Ωραία είναι η μικρότερη από έξι αδέρφια, τρία παιδιά και τρεις κόρες. Η μάνα έχει πεθάνει και ο πατέρας, φτωχός αφού είχε παίξει στο χρηματιστήριο το 1999.

Αναγνώστες