Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Θες να γεννήσεις; Έλα στην Ελλάδα

Από τους πατεράδες μας μαθαίναμε ότι η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για να μείνει έγγυος μία τουρίστρια, ιδίως αν είναι ξανθιά από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Γκρηκ καμάκι, ντου γιου λάικ φρόιλαϊν δη Γκρης και δε συμμαζεύεται. Βέβαια, με την οικονομική κρίση ο Έλληνας εραστής έχει χάσει αρκετά τη δυναμική του. Πλέον, οι γυναίκες δεν θα έρχονται εδώ για να πιάσουν παιδί, αλλά για να γεννήσουν.

Εξηγούμαι: Σύμφωνα με έρευνα της Independent (ή του Independent όπως λέει και ο "κόκκινος Πάνος"), η χώρα μας είναι το ασφαλέστερο μέρος στον πλανήτη για να γεννήσει μία γυναίκα. Η βρεφική θνησιμότητα στην Ελλάδα είναι η χαμηλότερη παγκοσμίως (1 στις 31.800 γέννες). Βέβαια, άπαξ και γεννήσει, καλό θα είναι να την κάνει με ελαφρά. Καμία κοινωνική μέριμνα, ενώ το μωρό σε λίγα χρόνια θα ψάχνει για δουλειά και θα αναγκάζεται να λαδώνει για να κολλήσει ένα ένσημο. Αντίθετα, μία γυνή δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γεννήσει στο Αφγανιστάν, πιστέψτε με. Εκεί οι γυναίκες που πεθαίνουν στη γέννα είναι 200 φορές περισσότερες από αυτές που φέυγουν από σφαίρες και βόμβες.

Από εκεί και πέρα, το καλύτερο μέρος για να ζει μία γυναίκα (λαμβάνοντας υπόψη μία εξίσωση που ομολογώ ότι δεν πολυκατάλαβα) είναι η Ισλανδία και το χειρότερο η Υεμένη. Για μία πολιτικό, η ιδανική επιλογή είναι (άκουσον άκουσον) η Ρουάντα, της οποίας το κοινοβούλιο αποτελείται από 45 γυναίκες και 35 άνδρες. Αν όμως θέλει να γίνει πρωθυπουργός (ή να παίξει κρίκετ), καλύτερα να πάει στη Σρι Λάνκα, της οποίας την ηγεσία κατείχαν επί 23 χρόνια εκπρόσωποι του και καλά ασθενούς φύλου. Περισσότερα χρόνια κατά μέσο όρο ζουν οι Γιαπωνέζες (87 έτη), αν και πιστεύω ότι η μέτρηση έγινε προ Φουκουσίμα.

Πάμε να δούμε τώρα ένα-δυο παράξενα. Οι γυναίκες στα πανεπιστήμια του Κατάρ είναι 6 φορές περισσότερες από τους άνδρες, ενώ στο Λεσότο το ποσοστό γυναικείου αναλφαβητισμού είναι 5%, όσο και στις ΗΠΑ, την ώρα που το αντίστοιχο για τους άνδρες ξεπερνά το 20%. Το μεγαλύτερο ποσοστό διαζυγίων που βγαίνουν υπέρ της συζύγου είναι στο νησί του Γκουάμ, ενώ η καλύτερη πόλη για μία γυναίκα οδηγό ταξί (ταξιτζού χανούμ που λέει και ένας θείος μου) είναι το Νέο Δελχί. Εκεί εδρεύει μία εταιρεία ραδιοταξί (η ΜΚΟ) στην οποία εργάζονται αποκλειστικά γυναίκες. Το μεγαλύτερο ποσοστό γκέι γυναικών έχει η Ολλανδία (σώωωπα, τι μου λες), ενώ το μικρότερο (λιγότερο από 1%) συναντάται στην Τζαμάικα, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με δεκαετή φυλάκιση.

2 σχόλια:

  1. Τιμωρούν τον ομοφυλόφιλο με 10ετή φυλάκιση. Σε τζαμαϊκανή φυλακή. Ναι.. έξυπνο!

    Τον παιδεραστή τι τον κάνουνε; Τον κλείνουν σε νηπιαγωγείο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες