Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σκυλίσια ζωή

Όσο φιλόζωος και αν είσαι, βλέπεις κάτι τέτοια και σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Άνθρωποι πεθαίνουν από ασιτία και υπάρχουν ζώα που δεν ξέρουν τι έχουν (κυριολεκτικά). Άνθρωποι με αμύθητες περιουσίες, χωρίς συγγενείς και φίλους, επιλέγουν αντί να δώσουν τα λεφτά τους κάπου που θα πιάσουν τόπο, να κάνουν μεγιστάνες τα κατοικίδιά τους. Πάμε να δούμε τη λίστα των πιο πλούσιων ζώων στον πλανήτη.



1. Γκάνθερ (σκύλος, 145 εκατομμύρια δολάρια): Ο Γκάνθερ είναι το πλουσιότερο ζώο στον κόσμο. Ο σκασμένος ο γερμανικός ποιμενικός είναι ζάπλουτος και μάλιστα είναι 100% νόμιμος κληρονόμος. Η βαθύπλουτη Καρλότα Λίμπερσταϊν πέθανε το 2000 και άφησε 90 εκατομμύρια δολάρια στον αγαπημένο της σκύλο, τον Λάρι. Εκείνος, δύο χρόνια μετά την ακολούθησε και τα χρήματα πήγαν στον πρωτότοκο γιο του, τον Γκάνθερ. Αυτός με τη σειρά του πολλαπλασίασε την περιουσία του με σωστές επιχειρηματικές κινήσεις, ενώ έχει αγοράσει από τη Μαντόνα μία βίλα στο Μαϊάμι. Σκυλίσια ζωή σου λένε μετά...

2. Μπλάκι (γάτα, 25 εκατομμύρια δολάρια): Η πλουσιότερη γάτα του κόσμου είναι ο Μπλάκι, ένα ημίαιμο από το Σινσινάτι. Ο ιδιοκτήτης του, Μπεν Ρία, είχε 6 αδέρφια, αλλά τους αποκλήρωσε όλους, αφήνοντας τα χρήματα στο γατί του. Ο χνουδωτός εκατομμυριούχος αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και οι φήμες τον θέλουν, όταν στο σπίτι φτάνουν παπαράτσι, να κρύβεται στο καλάθι με τα άπλυτα.

3. Γκίγκου (κότα, 10 εκατομμύρια δολάρια): Την ώρα που πολλές από τις αδερφές της κατέληξαν μπουτάκια και φτερούγες στα KFC, η Γκίγκου περνάει... ζωή και κότα. Η γηραιά Σούζαν Μπλάκγουελ της είχε αδυναμία και όταν πέθανε, ο σύζυγός της, Μάιλς, έδωσε 10 από τα 80 εκατομμύρια δολάρια της περιουσίας τoυ σε αυτήν για να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του. Ωστόσο, φρόντισε να μην αφήσει παραπονεμένο τον μονάκριβο εγγονό του, ο οποίος θα πάρει τα χρήματα αφού ενηλικιωθεί και η συμπαθής Γκίγκου πάει να γνωρίσει το δημιουργό της.

4. Τραμπλ (σκύλος, 1,6 εκατομμύριο δολάρια): Στενόχωρη ιστορία. Η Λιόνα Χέλμσεϊ απεβίωσε και άφησε όλη της την περιουσία (6 εκατομμύρια δολάρια) στον Τραμπλ. Όμως, το όνομά του (μπελάς) τον ακολουθεί και τα ανίψια της Χέλμσεϊ προσέβαλαν τη διαθήκη. Άφησαν το σκυλί με... μόλις 1,6 μύριο, αναγκάζοντάς το να... περιορίσει σημαντικά τις δαπάνες του.

5. Τζάκσον (καβούρι, 1,1 εκατομμύρια δολάριo): Ο μόνος μη... Αμερικανός της λίστας. Ο κάβουρας Τζάκσον, αγαπημένο κατοικίδιο του Σκοτσέζου Μαρκ Γκόρντον, ζει σε μία πολυτελή γυάλα στο Εδιμβούργο, ενώ φρουρείται, καθώς πολλοί δυσαρεστημένοι συγγενείς του Γκόρντον θέλουν να το κάνουν καβουροσαλάτα. Μεγάλες αγορές δεν έχει κάνει, καθώς ως κλασικός Σκοτσέζος έχει... καβούρια στις τσέπες. Είδατε; Πρώτη μούρη το καβούρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες