Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η γυναίκα που δίχασε το rock 'n' roll

Πολλές μοιραίες γυναίκες έχουν σημαδέψει την παγκόσμια μουσική σκηνή, όμως ελάχιστες μπορούν να συγκριθούν με την Πάτι Μπόιντ. Η μοντέλα από το Σόμερσετ της Αγγλίας έκανε δύο από τους κορυφαίους μουσικούς όλων των εποχών να την ερωτευτούν, ενώ για την πάρτη της γράφτηκαν κάποια από τα πιο όμορφα κομμάτια στην ιστορία του rock 'n' roll. Στην ποδιά της σφάχτηκαν παλικάρια και μάλιστα κολλητοί φίλοι, ο Τζορτζ Χάρισον, ο άνθρωπος-ορχήστρα των Beatles, και ο μέγας Έρικ Κλάπτον.



Η 20χρονη Μπόιντ γνώρισε τον Χάρισον το 1964, όταν συμμετείχε ως κομπάρσα στην ταινία "A Hard Day's Night" των Beatles. Οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν το 1966 και χαρακτηρίστηκαν ως το εθνικό ζεύγος των Βρετανών. Μάλιστα, ο κιθαρίστας και πιανίστας των "σκαθαριών" έγραψε για αυτήν το κομμάτι Something, το πρώτο από τα 5 τραγούδια για τα οποία υπήρξε έμπνευση.

Το 1968, ο Κλάπτον και ο Χάρισον γνωρίστηκαν και έγιναν αμέσως στενοί φίλοι. Όμως, ο Ερικούλης μας άρχισε να ζαχαρώνει τη γυναίκα του φίλου του. Από σεβασμό δεν θέλησε ποτέ να το εκφράσει, όμως κάποια μέρα, πιωμένος, του αποκάλυψε ότι το αριστούργημά του, Layla, βασισμένο σε έναν περσικό μύθο, το έγραψε το 1970 για αυτήν. Ο Χάρισον δεν εκτροχιάστηκε, παρά τρία χρόνια αργότερα (και ενώ ο γάμος του περνούσε κρίση) εμπνεύστηκε από τη σύζυγό του το "Don't Let Me Wait Too Long", σε ένα δίσκο που όλα τα σόλο κιθάρας παίζει ο Κλάπτον.

Το ζευγάρι τελικά χώρισε το 1974 και ο Κλάπτον δεν θέλησε να περιμένει. Κάποιο πρωί τηλεφώνησε στον φίλο του και ζήτησε την άδειά του να ζητήσει σε ραντεβού την πρώην γυναίκα του. Εκείνος δεν είχε πρόβλημα και τελικά Έρικ και Πάτι παντρεύτηκαν, με τον Χάρισον να είναι πανευτυχής ανάμεσα στους καλεσμένους.

Ο Κλάπτον έγραψε άλλα δύο κομμάτια για την αγαπημένη του, το "Bell Bottom Blues" και το μαγευτικό "Wonderful Tonight". Ωστόσο και αυτός ο γάμος δεν έμελλε να κρατήσει. Η Μπόιντ τον εγκατέλειψε το 1989, επειδή αυτός δεν ήθελε να μπει σε κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ.

Κλάπτον και Χάρισον ξαναέφτιαξαν τη ζωή τους και παρέμειναν στενοί φίλοι μέχρι το θάνατο του δεύτερου το 2001. Λίγους μήνες μετά ο Κλάπτον διοργάνωσε συναυλία στη μνήμη του και έκλαψε πάνω στη σκηνή για μία φιλία που ούτε μία γυναίκα δεν μπόρεσε να τη διαλύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες