Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δεν έμοιαζε αρκετά στον... εαυτό του!


"Δεν είσαι ο εαυτός σου σήμερα". Πόσες και πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει, όμως κανείς δεν ένιωσε αυτή τη φράση στο πετσί του, όσο ο Τσάρλι Τσάπλιν. Ο θρυλικός κωμικός, τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ (και λίγες ήταν), συμμετείχε κάποτε σε ένα διαγωνισμό για τον καλύτερο σωσία του... εαυτού του. Όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά έμεινε εκτός τελικής δεκάδας, την ώρα που ο πιο ψηλός και εύσωμος αδερφός του, Σίντνεϊ Τσάπλιν, κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση.

Ήταν το 1921, λίγες μέρες μετά το διαζύγιό του από την πρώτη του σύζυγο (από τις συνολικά 4 που του χάρισαν συνολικά 11 παιδιά, ενώ είχε άλλο ένα εκτός γάμου). Ο 32χρονος Τσάπλιν, μέγας γόης της εποχής, καθώς ήταν σαφώς πιο όμορφος απ' ότι φαινόταν όταν υποδυόταν τον Σαρλό, έμαθε ότι στο Κλίβελαντ γινόταν διαγωνισμός για να βρεθεί ο καλύτερος σωσίας του. Φόρεσε τα αληθινά ρούχα του Σαρλό, το μουστάκι, το καπέλο, τα υπερμεγέθη παπούτσια και τράβηξε για την αίθουσα μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος είχε μάλιστα ξεχάσει να πάρει μπαστούνι.

Τελικά, ένας νεαρός από το Κλίβελαντ, ο Μπομπ Χόουπ, πήρε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό και ο Τσάρλι Τσάπλιν (που εν τω μεταξύ είχε αποκαλύψει την αληθινή του ταυτότητα) τού παρέδωσε το βραβείο λέγοντας "είναι απίστευτο πόσο μοιάζεις με τον καθρέφτη μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες